13 Kasım 2008 Perşembe

TAVUKLU SARAY KEBABI

MALZEMELER:YAĞ,TAVUK ETİ,KABAK,HAVUÇ,SOĞAN,SU,TUZ,PATATES,BEZELYE,KEKİK DOMATES,BİBER




YAPILIŞI:Yağ konduktan sonra,kabak,havuç sonra haşlanmış tavuk eti,doğranmış soğan kavrulur.Yeterince su,tuz.Patatesler kuş başı doğranır ve kızartılır.Delikli kepçeyle yaptığımız yemekler alınır ve tepsiye dizilir.üzerine bezelyede koyabilir.Sonra üzerine kızarmış patatesler serpilip üstüne yaptığımız tavuğun suyundan yeterince dökeriz.Biraz kekik de serpilir. En son maydanoz koyarak fırına veririz.Üzerine domates biber doğrarsak ve fırına verirsek ayrı bir yemek olur.

Hiç yorum yok: