13 Kasım 2008 Perşembe

ÇÖP KEBABI

MALZEMELER:500 gram kuzu eti, patates, patlıcan, domates, sivri biber, salça, un


YAPILIŞI:Kuzu eti kuşbaşı doğranır. Soğan kuşbaşı doğranır. Bir tencereye 2 çorba kaşığı yağ, doğranmış olan kuşbaşı etler, hepsi kavrulur. Üzerine 1 çay kaşığı un, 2 çorba kaşığı sulandırılmış salça, kemik suyu kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kaba çiçek yağı koyarız. Patlıcanlar yağda kızarır. Sonra tepsiye alırız. Patatesleri kızartırız. Ayrı bir kapta patatesleri de patlıcanların olduğu kaba alırız. Etlerin patlıcanların olduğu tepsiye alırız. Üzerine doğranmış domates ve biberleri dizeriz. Fırına veririz. Ve 15 dakika fırında durur.

Hiç yorum yok: