MALZEMELER:KUZU ETİ,YAĞ,SOĞAN,UN,KEMİK SUYU,TUZ,BEZELYE,DOMATES,BİBER KEKİK,PATATES,PATLICAN,KABAK
YAPILIŞI:Kuzu eti kuş başı doğranır.2 kaşık yağ ile etler kavrulurken biraz soğan konur.Soğanı koyunca etler su salar.Etler suyunu çekince yarım kaşık un konur.Karıştırdıktan sonra hemen kemik suyu yeterince koyup kaynamaya bırakılır. Daha sonra kavurmayı tepsiye döküp üzerine önce bezelye,sonra domates,biber ilave edip fırına verilir.Üzerine kekik serpilir.Ayrı bir yerde patates.patlıcan ve kabak kızartılarak üzerine konur ve fırına verilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder