13 Kasım 2008 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER:CİĞER,ÇİÇEK YAĞI,UN,DOMATES,KIRMIZI TOZ BİBER,PATATES,SOĞAN,MAYDANOZ



YAPILIŞI:Önce ciğerin zarları temizlenir ve kuş başı doğranır.Domates ve biberler elma dilimi gibi doğranır.Soğan ince halka şeklinde doğranır.Maydanozlar kıyılır.Bir tencereye yağ konur ve kızdırılır.Kuş başı ciğerler una bulanıp elendikten sonra kızgın yağa atılır.Ayrı bir tencerede kuş başı doğranan patatesler kızartılarak, ciğer ve patatesler bir kapta harmanlanır. İçerisine toz kırmızı biber atılır ve tekrar harmanlanır.Porsiyona koymaya gelince,bir tabağa patates ve ciğer konur.Yanına domates ve biber konur.Halka şeklinde doğranan soğanlar kıyılmış maydanoz ile harmanlanıp ciğerin yanına konur.

Hiç yorum yok: