13 Kasım 2008 Perşembe

ÇOBAN KÖFTE:

MALZEMELER:Kıyma, patlıcan, patates, kabak, havuç, sarımsak, domates, biber, kekik, maydanoz, soğan, yoğurt


YAPILIŞI:Cilli köfteden biraz daha büyük yapılmalı. Köfte yatsı olmalıdır. Köfteleri az yağlanmış tepsiye bırakırız ve doğru fırına atarız. Patlıcan, patates, kabak kibrit çöpü gibi ayrı bir kaba çiçek yağ konur, patlıcan, kabak, patates, havuç sırayla kızartılır, ayrı bir tencereye 1 kaşık tereyağı konur soğan ufak, ufak doğranır ve konur, 1 kaşık un döktükten sonra kemik suyu dökülür sonra tuz atılır ve kaynamaya bırakılır. Sonra fırından çıkardığımız köfteleri havuç, patates, kabak, patlıcan bir tepsiye dizilir, köfteleri ortaya sebzeleri kenara koyarız. Soğanları köftelerin yanına ufak, ufak koyarız. Domatesleri köftelerin üzerine koyarız. Ve fırına veririz. Fırından çıkarır ve üzerine kekik serperiz. Ve servise hazırlarız. Servis yaparken bir tabağa köfte yanına sebzeler ve en son yoğurt üzerinde gezdirerek servis yaparız.

Hiç yorum yok: