13 Kasım 2008 Perşembe

BÖREK-ISPANAKLI

MALZEMELER:ISPANAK,LOR,YUFKA,SÜT,YUMURTA,ÇİÇEK YAĞI,MARGARİN


YAPILIŞI:Ispanaklar yıkanıp haşlanır.Soğuduktan sonra iyice kıyılır.Lor ile ıspanak iyice karıştırılır,tuz ilave edilir.Yumurta,süt ve yağ karışımı hazırlanır.Margarin ile iyice yağlanmış tepsiye yufkalar yayılır,üstüne karışım sürülür.Bir kat ıspanaklı bir kat ıspanaksız 4 kat,isteğe göre 5-6 kat olabilir üstü yufka ile kapatılır.Sütlü,yağlı yumurta sürülür.En üste parça tereyağ serpilir ve fırında kızartılır. .Kızardıktan sonra ister sıvı yağ,sıcak su yada suda eritilmiş et su ile ıslatılır ve üstü kapatılır.Dinlendirdikten sonra dilimlenir.

Hiç yorum yok: