13 Kasım 2008 Perşembe

ROSTO KÖFTE

MALZEMELER:KIYMA,BAHARAT,KÖFTE HARCI,UN,SALÇA,SARIMSAK,YUMURTA-KIYMAYA-DOMATES,SİVRİ BİBER,PATATES VE PÜRE


YAPILIŞI:Önceden kıyma hazırlanır ve üstüne yumurta kırılarak tepsiye bırakılır.
Bir tepsiye çiçek yağı konur.
Kıyma güzelce yoğrulduktan sonra komple dikdörtgen şeklinde yapılır.
Kıyma yağlı tepsiye konarak fırına verilir.25-30 dakika
Bir kaba 2 çay kaşığı margarin konur ve az kavrulur.Sonra 1 çorba kaşığı un konur ve harmanlanır.3 kaşık sulandırılmış salça ve kemik suyu ilave edilir.Kaynamaya bırakılır -30- dakika- üzerine tuz atılır.
Köfteyi çıkardıktan sonra yanlamasına kesilir.
Köfte kesildikten sonra aynı şekilde tepsiye dizilir.
Köftelerin yanlarına 3-4 diş sarımsak konur.Üstüne sos dökülerek fırına verilir.Çok pişmeden fokurdamaya başladığında fırından alınır.
Domates ve biberler kare şeklinde ufak ufak doğranır.Sarımsakların ve köftelerin yanına konur.
Porsiyon gelince 1 tabağa 2 köfte,yanına patates ve püresi konur.Çevresinde sos gezdirilir.
Bunun yanında istenirse bir tepsiye köfte harcı konur.Tepsi önceden yağlanır.Kıyma yayılır ve fırına verilir.Fazla pişmeden fırından alınır.
Fırından aldıktan sonra az patates,domates,bezelye ve az sos konarak fırına verilir.Pişince fırından alınır.
Kare şeklinde kesilir.İstenilen garnitür konur.

Hiç yorum yok: