13 Kasım 2008 Perşembe

KUZU KAPAMA

MALZEMELER:Kuzu incik havuç, patates, un, tuz, yumurta, yoğurt, marul, Kuzu incikleri haşlarken limon havuç soğan



YAPILIŞI:Tencereye 2 bardak yağ 2 çorba kaşığı un güzelce kavrulduktan sonra et suyu haşlama suyunu döker karıştırırız. Kaynamaya yakın yumurta yoğurt konur ve terbiye yapılır. Terbiyeden sonra tuz dökeriz, yoğurt ve yumurtanın sarısını ilave edip çırparız, sonra incikleri terbiyenin içine dökeriz. İncikleri bir tepsiye alırız etleri tepsiye dizeriz. Terbiyesini döktükten sonra havuç, arkasından patates sonra yumurta ve yoğurt dökeriz. İnce doğramış marullar yemeğe dökülür (marulu bol)

Hiç yorum yok: