13 Kasım 2008 Perşembe

KUZU HAŞLAMA:

MALZEMELER:Kuzu incik, havuç, patates, un, tuz



YAPILIŞI:30 parça incik tencereye konur tabi önce yağ atılır ve kaynatılır. Çok az defneyaprağı ve çok az soğan konulur. Havuç konur ve kaynatılır. Parçalardan 10 tanesi alınır bir kaba konur. Kabın içine yağ konur sonra havuç konur havuçlar parçalar halinde bölünür yağın bulunduğu kaba atılır. Yağın bulunduğu kaba 1 kaşık un atılır, sonra kemik suyu konur ufak patatesler seçilir, patatesler dörde bölünür ve yumurta şeklinde soyulur, patatesler kaba atılır, ve kaynatılır. 10 parça kuzu etleri içine dökülür, kaynamaya devam edilir, haşlama için ayrı bir kaba, bir yumurta sarısı et suyu konup güzelce çırpılır, içine doğranmış patates havuç ve doğranmış etler konulur, bir parçada limon konulur.

Hiç yorum yok: