13 Kasım 2008 Perşembe

KELLE PAÇA ÇORBA

MALZEMELER:BÜYÜKBAŞ KELLE,KUZU AYAK PAÇA,YAĞ,UN,SOĞAN,HAVUÇ,LİMON,YUMURTA SARISI,YOĞURT,SARIMSAK,SİRKE TEREYAĞI,TUZ.


YAPILIŞI:Tencerenin içine kelle,ayak paça,soğan,limon,havuç koyarak kaynamaya bırakılır.Daha sonra tencereye yağ ilave edilip kavrulur.Ardından un katılır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.Diğer tenceredeki malzeme süzülüp tencereye dökülür.Kaynamaya bırakılır.Diğer tarafta kelle ve paça parçalara ayrılır.
Terbiyesi,Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısı çırpılır.Kaynamakta olan çorbanın içine ilave edilir ve tuzu da atılarak biraz daha kaynatılır.Servise sunulur

Hiç yorum yok: