13 Kasım 2008 Perşembe

ŞARK KEBABI:

MALZEMELER:500gr. Dana eti, havuç, patates, kekik, kırmızıbiber, nane, karabiber, domates, sivribiber, un, soğan


YAPILIŞI:Etler kuşbaşı doğranır, patates havuç ve soğan kuşbaşı doğranır. Tencereye yağ konur, kuşbaşı doğranmış etler atılır. Kavrulur. Kuş balı doğranmış havuç konur, kuşbaşı doğranmış soğan atılır, 1 çay kaşığı un, kemik suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Domates kuşbaşı doğranır, biber doğranır, nane kırmızı toz biber, karıştırırız, domates ve sivribiber, karışımı ve baharat karışımı, içine atılır, en son pişirmeye yakın patatesler atılır,

Hiç yorum yok: