13 Kasım 2008 Perşembe

CİĞER SARMA

MALZEMELER:Kuzu ciğeri (takım), pirinç, çam fıstığı, kuş üzümü, sarma (gömlek), nane, taze soğan, margarin


YAPILIŞI:Akciğer karaciğer fazla kaynatılır bir kapta soğutulur. Soğuyan ciğerler çok ufak şekilde doğranır. 250gr. Pirinç ıslatılır. Bir tencereye 2çorba kaşığı yağ konur. Kemik suyu konur. 250gr. Tuz atılır. Sonra pirinçler konur. Taze soğanlar doğranır. Taze nane konulabilir. Kuş üzümü ve çam fıstığı konur. Ve iç hazırlanır. Ciğer gömlek ılık suya konur, açılması için gömleğin içine hazırlanmış olan iç konur. Ve katlanır. Katlanmış olan gömlek, tepsiye ters konur. Yoğurt yumurta ve salça karıştırılır. Ve üzerine süzülür. Sonra fırına verilir. Fırından çıkarılınca servise verilir. Gömlek 4-5 e bölünür.

Hiç yorum yok: