13 Kasım 2008 Perşembe

PARMAK KEBABI

MALZEMELER:Dana eti, patlıcan, patates, havuç, sarımsak, domates, biber, çiçek yağ, margarin, un, salça, tuz


YAPILIŞI:Dana eti kuşbaşı doğranır, et hazır. Bir kaba yağ konur, sonra soğan kuşbaşı un salça soğan yağ et suyu kaynamaya bırakılır. Patlıcan soyulur ve sonra uzun şekilde parmak gibi doğranır. Soyulur 2 ye bölünür ve yarısı tekrar 2 ye bölünür ve parmak gibi olur. Patates ve havuçlarda patlıcanlar gibi doğranır. Tezgâhta hazır durur. Bir kaba çiçek yağ konur, ayrı bir kaba kızarttıktan sonra havuç patates patlıcanlarda sırayla dizilir tepsiye. Biberler domatesler, portakal dilimi şeklinde olur. Çok az üstüne kekik ilave edilir. Üstüne domatesleri ve aralarına biberleri koyabilirsiniz. Tepsinin kenarına bırakırsın sebzeleri et dökerken üstüne sarımsakları dökebilirsin. Fırına verilir 10–15 dakika kadar hem dinlenmiş hem de doğru pişmesi için verilir. Sonra fırından alınır. Sonra porsiyona gelince, 1 tabağa ortasına sebzeleri üstüne dana etini, koyarsın yana da sosu koyarsın ya da bir taba önce sebzeleri koyarsın, kepçeyle bir güzel bastırır ve yaydırır. Etleri de hemen üstüne koyarsınız. Ve yanına yoğurt koyarsınız çevresine sos gezdirilir.

Hiç yorum yok: