13 Kasım 2008 Perşembe

KARNIYARIK:

MALZEMELER:Kıyma, patlıcan, soğan, domates, biber, margarin, tuz, un, salça


YAPILIŞI:Bir tencereye margarin konur. Sonra soğanlar ufak, ufak doğranır. Soğanlar tencereye konur. Kıyma atılır. Biber atılır, domates atılır ufak, ufak doğranmış. Güzelce harmanlarız. Un ilave edilir, sonra sulandırılmış salça konur, kemik suyu ilave edilir. Tuz koyulur. Sonra kaynamaya bırakılır. Patlıcanlar soyulur ve tuzlu suya atılır. Patlıcanlar yağ tenceresine atılır. Ve kızartılır. Kızartıldıktan sonra bir tepsiye konur. Düzgün dizilir. Soyulmuş patlıcanın ortasına bıçakla çizilir. Domates portakal dilimi biberlerde aynı, kıymayı patlıcanların ortasına kaşıkla koyarız. Üstüne biber domates koyun ve üstüne sos ile gezdirin. Fırına atın 15 dakika kendine gelsin çıkarıldığında servise hazır.

Hiç yorum yok: